مؤسسه فرهنگی جبل الصبر  | قم | محسن اراکی
1401/04/22 در 20:30 ب.ظ
تعداد بازدید:
استاد دروس عالی حوزه‌های علمیه قم؛

تاسیس رشته امامت شناسی برای حوزه علمیه قم یک ضرورت است

مبسوط | استاد دروس عالی حوزه‌های علمیه همچنین غدیر و عید ولایت امیرالمؤمنین (ع) را هم ردیف رسالت حضرت پیامبر اسلام (ص) دانست و گفت:با توجه به نیاز جدی به غور در روایات مربوط به امامت و ولایت، ضروری است تا رشته امامت و ولایت شناسی در حوزه های علمیه تأسیس شود.

ارسال توسط : سلمان

به گزارش پایگاه شناختی مبسوط، محسن اراکی امروز (چهار شنبه 22 تیر 1401)  در نشستی که در سالن اجتماعات مؤسسه فرهنگی جبل الصبر برگزار شد، جوهر و ماهیت ولایت را به معنای ایجاد روح و بافت واحد در بین مردم دانست و اظهار داشت: رسالت، امامت و ولایت به معنای پذیرش یک فرمان مرکزی در امت اسلامی برای برقراری نظم عادلانه است، ضمن آن که رابطه این مرکزیت با بدنه اجتماعی، رابطه اطاعت و نُصرت است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که خداوند متعال حق کیفر مخصوص خود را به اولیاء امر  تفویض کرده است، گفت:یکی از جلوه های فضل امام علی (ع) بر همه ائمه و بر همه انبیاء آن است که لقب امیرالمؤمنین خاص ایشان است، به بیان دیگر آن حضرت، بلااستثناء، امیرِ همه مؤمنین و از جمله ائمه و انبیاست.
وی سپس به آیه 81 سوره آل عمران اشاره کرد و ابراز داشت: این آیه به عنوان یکی از بنیادی ترین آیات قرآن بر این نکته اشاره دارد که میثاق ایمان به رسول الله (ص) و نصرت آن حضرت از همه انبیاء گرفته شده است، به بیان دیگر همه انبیاء عضوی از اعضای امت محمد (ص) هستند.
استاد دروس عالی حوزه‌های علمیه همچنین غدیر و عید ولایت امیرالمؤمنین (ع) را هم ردیف رسالت حضرت پیامبر اسلام (ص) دانست و گفت: این اعیاد تنها مربوط به آخرالزمان نیست، بلکه مربوط به همه زمان هاست.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین جلوه های یاری نبیین نسبت به رسول الله (ص) روایت مهمی است که در منابع شیعی وسنی آمده است؛ آن جا که رسول اکرم (ص) با زبان مباهات می فرماید اولین نمازی که امام زمان (عج) در مسجد الاقصی برگزار می کنند نماز صبح است که در آن زمان، عیسی (ع) از آسمان فرود می آید و به حضرت ولی عصر (عج) اقتدا می کند و فرماندهی کل قوای حضرت به او سپرده می شود.
اراکی با بیان این که ولایت رسول الله (ص) و امیرالمؤمنین (ع) بر اساس روایت هایی مانند «انا و علی ابوا هذه الامّه» به معنای ابوّت حقیقی آن بزرگواران است گفت: رسول الله (ص) و امیرالمؤمنین (ع) مولّد هویت مسلمانان هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تصریح بر این که نتیجه ابوت محمدی (ص)، اخوت حقیقی اهل ایمان مُبتنی بر بافت و روح واحد آنان است، خاطر نشان کرد: با توجه به نیاز جدی به غور در روایات مربوط به امامت و ولایت، ضروری است تا رشته امامت و ولایت شناسی در حوزه های علمیه تأسیس شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان به این نکته نیز توجه داد که نیاز به تربیت مبلّغ در این زمینه هم لازم و جدی است.
وی اضافه کرد: البته فراموش نکنیم که شیوه های جدید تبلیغ به معنای دست برداشتن از شیوه های سنتی و منبر نیست؛ چراکه خود منابر، تنها وسیله ای برای ترویج دین نیستند، بلکه هویت ساز و انسان ساز هستند.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
درباره فرمت های متن

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.